Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sorakozóval köszöntötték a „kapitányt”

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy |  2018. május 8. 9:20

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1. HTHE) dolgozói 50. születésnapján köszöntötték Márfi Attila őrnagyot, az alakulat felderítőfőnökét.

1599186521
Szilágyi Zsolt alezredes, az MH 1. HTHE parancsnoka ajándéktárgyat adományozott a hamarosan külszolgálatát megkezdő őrnagynak, aki húsz éve szolgál a tűzszerészeknél. Becenevét, a „kapitányt" azért kapta, mert hosszú időn át hűséges volt századosi váll-lapjához.

A szentendrei Kossuth Lajos Katonai Főiskolán harckocsizóként végzett, első tiszti beosztását Tapolcán kapta, ahol hét évig szakasz-, majd századparancsnok volt. 1996-tól Ercsiben műszaki felderítő századparancsnokként dolgozott, ekkor végezte el a búvártanfolyamot. A laktanya felszámolását követően Szabadszálláson kapott beosztást, innen teljesítette első missziós feladatát: egy évig szolgált az SFOR (Bossznia-Hercegovinában 2004-ig működő békefenntartó erő) műszaki kontingens búvár beosztásában. Hazatértekor a Honvéd Folyami Flottillához hadműveleti tisztként, annak megszűnésekor a tűzszerész zászlóaljhoz került, utóbbi 2001-től MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredként működik.

1599186521
Felderítőfőnöki munkakörét 2013 óta látja el, tervei szerint helyet már nem szeretne változtatni, helyzetet viszont annál inkább, hiszen számára az a fontos, hogy vezetői feladatai elvégzése után minél több időt tölthessen kiképzéseken, gyakorlatokon és főként a vízben.

Márfi Attila őrnagy az MH KFOR Kontingens pristinai parancsnokságán felderítő főtiszti beosztásában elemzői tevékenységet lát majd el.

Fotó: a szerző felvételei