Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sport és honvédelem

Szöveg: Mátyás Andrea |  2014. szeptember 28. 12:19

FitBalance Nemzetközi Testépítő és Fitneszkupát rendeztek a BioTechUSA zászlaja alatt szeptember 21-én, vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában. A verseny keretein belül figyelmet kapott a „Mr. Uniformis” kategória, melynek célja az volt, hogy a sportágat népszerűsítsék az egyenruhások (katonák, rendőrök, tűzoltók) körében.

1595979652

Jentetics Róbert főtörzsőrmester − aki Székesfehérváron szolgál a NATO 3. Híradózászlóalj DCM-E századánál − ezen a nemzetközi kupán két kategóriában is képviselte a Magyar Honvédséget és a DCM-E századot. A Mr. Uniformis nemzetközi kupán man physique kategóriában első helyezést ért el, továbbá a nyílt nemzetközi man physique kupán egy ezüstéremmel gazdagodott.

A 38 éves főtörzsőrmester szeretné motiválni azokat a katonákat, akik azt mondják, nincs elég idejük a sportoláshoz. Azokat a katonákat, kortól függetlenül, akik azt gondolják, túl fiatalok vagy túl idősek ahhoz, hogy megmérettessék magukat valamilyen versenyen.

1595979652

Róbert hetente hat alkalommal edzett, és a négy hét diéta a napi 6 kilométer futással kombinálva meghozta azt az eredményt, amit már régóta szeretett volna elérni: felállni a dobogó legfelső fokára!

„Soha ne add fel, és mindig tudd, mi a célod! Legyenek álmaid, és hidd el, ha te is akarod, akkor meg tudod valósítani az álmaidat! Hiszen minden sziklában ott van a kőszobor, csak le kell faragni a felesleget!"

Dózsa László őrnagy, a DCM-E század parancsnoka elismerését fejezte ki katonájának. Mint mondta, büszke rá, hogy a feladatok mellett is képes volt a főtörzsőrmester felkészülni egy ilyen szintű versenyre.

1595979652


Fotó: CSANA