Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakasz- és századparancsnokok képzése Tatán

Szöveg: Petrovics Renáta |  2013. november 20. 11:30

Szakasz- és századparancsnoki tanfolyamot tartanak Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. A megnyitón Sándor Zsolt dandártábornok, a tatai dandár parancsnoka köszöntötte a résztvevő állományt. A kéthetes kurzuson hét alakulat katonái vesznek részt több mint ötven fővel.

1595963175
Sándor Zsolt dandártábornok, a tatai dandár parancsnoka köszöntötte a résztvevő állományt

Az első hét főként tantermi foglalkozásokból áll, míg a második héten a terepen gyakorolhatják az előző héten átismételt tudásanyagot a tisztek. Az oktatókat nagy tapasztalattal rendelkező, harcászati kérdésekben jártas szakemberek, tisztek közül választották ki a tatai dandár és más alakulatok állományából.

A tanfolyam tematikája elsősorban a harcászati alapismeretekre fókuszál. A program összeállítása során nagy hangsúlyt fektettek arra a dandárnál, hogy ne csak elméleti oktatásban részesüljenek a résztvevők. A szervezők komplex munkatervet alakítottak ki, átültették az elméletet a gyakorlatba, felfrissítették a már meglévő tudásanyagot, szükség esetén ki is egészítve azt.

1595963175
Tantermi foglalkozás a szakasz- és századparancsnoki tanfolyamon

A fő témák közt szerepel: a védelem, a támadás, a halogató tevékenység alapjai; a megerősítő és a modul elemek képességei, lehetőségei és alkalmazása; szakasz és századparancsnoki döntéshozatali folyamat lépéseinek a végrehajtása, begyakorlása; tájékozódás terepen, térképen nappal és éjszaka; valamint harcászati tevékenységek végrehajtása harcjárművekkel.

Fotó: a szerző felvételei