Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai gyakorlat a fegyveresek bölcsőjében

Szöveg: Bognár Tamás őrnagy |  2014. július 9. 16:39

A Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokság tápiószecsői objektumában július első hetében szakmai gyakorlaton vettek részt az MH Altiszti Akadémia I. évfolyamos honvéd altisztjelöltjei.

A bázis állományából az adott szakiránynak megfelelően mentorok segítették az altisztjelöltek szakmai fejlődését. A gyakorlat során megismerték a fegyverzettechnikai szolgálat, a logisztikai biztosítási rendszer felépítését, képet kaptak az alakulatok ellátásának rendszeréről. Megismerték a fegyverzeti eszközök tárolásával kapcsolatos szabályokat, a raktárakhoz előírt okmányokat és azok vezetését. Elsajátították a fegyverzettechnikai eszközök kezelését, használatát; megismerkedtek azok technikai kiszolgálásának elemeivel a gyakorlatban.

1595975180

Az objektum jogelőd szervezeteinek 60. évfordulóját ünnepli az idei évben, ennek előkészületeként a haditechnikai park felújítása is plusz feladat a napi teendők mellett. Ezáltal az altisztjelölteknek lehetőségük nyílt a már hadrendből kivont eszközökkel is megismerkedni. Szabadidejükben ellátogattak az 1848-49-es szabadságharc közelben lévő, tápióbicskei emlékművéhez, ahol területrendezésben is részt vettek.

Bátran kijelenthetjük, hogy a szakmai gyakorlat mindkét fél számára pozitív élményeket adott. A mentorok a mindennapok monotonitásából kiszakadva egy dinamikus programon keresztül adták át tudásukat a jövő szakembereinek. Az altisztjelöltek pedig a papírszagú tudás helyett széles körben alkalmazható gyakorlati képességeket szereztek.
Bízunk a további sikeres együttműködésben!

1595975180