Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Számos érdeklődőt vonz a zenés őrségváltás

Szöveg: Kovács Dániel |  2013. augusztus 25. 11:12

Elmondhatjuk, hogy immár a Budai vár turisztikai látványosságai közé tartozik az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységéhez tartozó honvéd palotaőrök zenés őrségváltása a Sándor-palota előtti Szent György téren, hiszen sokan kizárólag emiatt látogatnak ide szombatonként.

1595958920

Mi több, a nézők örömére már nem csak az őrségváltás jelentett nagy érdekességet, hiszen az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Budapesti Helyőrség Zenekar vidám térzenével kedveskedett a nagyszámú érdeklődőnek, melynek során közismert dalok, nóták „katonás" feldolgozásai hangzottak el.

A nézők véleményéből kiderült: osztatlan sikert aratott a produkció. „Nagy élmény számomra, hogy végignézhettem ezt a katonai parádét, mázli, hogy éppen jókor jártam erre" – mondta a Svédországból egy hosszú hétvégére idelátogató Erik Karlson. „Messziről hallottam a zenét, ezért jöttem ide. Nem bántam meg, nagyon profin csinálják, hogy egyszerre mozognak" – kommentálta egy másik érdeklődő. „Harmadszor jöttem ki megnézni őket, szeretem ezt a fajta zenét, és a látvány sem utolsó. Nem lakom messze, csak két megállót kell utaznom, hogy idejöjjek" – nyilatkozta Fürjesné Rózsa Erzsébet.

Egy dolog tehát biztos: sokan megszerették ezt a felélesztett hagyományt.

1595958920

Augusztus 24-én, szombaton már ötödszörre tekinthették meg a zenés őrségváltást, ahol a katonák látványos mozdulatait olyan hagyományos katonaindulók kísérték, mint a Magyar díszmenet, a Szamos menti induló, vagy a Klapka induló. Akit érdekel ez a színpompás program, idén még egyszer szemtanúja lehet majd a szeptemberi záróalkalmon.

Fotó: Szabó Lajos zászlós

Címkékkatonazene