Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szemlélői látogatás a rakétásoknál

Szöveg: Sályi Gergő főtörzsőrmester | Fotó: a szerző |  2019. október 7. 17:48

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél tett látogatást Kilián Nándor dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőnemi (légierő) szemlélő. , akit Berek Zsolt főtörzszászlós, a szemlélőség vezénylőzászlósa is elkísért.

1596069813

A jelenleg is folyó haderőreform részeként a Magyar Honvédség szervezeti átalakításon megy keresztül. 2019. január elsejével létrejött a Magyar Honvédség Parancsnoksága, mely csoportfőnökségeken és közvetlen alárendelt szervezeti elemeken kívül haderőnemi szemlélőségekből áll. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a Légierő Haderőnemi Szemlélőség szakmai irányítása alá tartozik.

1596069813

Kilián Nándor dandártábornokot október 4-én Könczöl Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka, Bozsóki Attila alezredes, parancsnokhelyettes, Papp Tamás alezredes, törzsfőnök, valamint Inoka Zoltán törzszászlós, ezred vezénylő zászlós fogadta a likócsi laktanyában. A látogatás legfőbb napirendi pontját Könczöl Ferenc ezredes tájékoztatója adta. A Rába-parti város alakulatának parancsnoka egy átfogó jelentés keretében számolt be a légvédelmi egység aktuális helyzetéről. Az ezred parancsnoka bemutatta az alakulat infrastrukturális adottságait, szervezeti felépítését, ismertette az ezred feladatrendszerét, nemzetközi szerepvállalásból adódó kötelezettségeit és kitért a közeljövő fő feladataira is, de tájékoztatót adott a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program által jelentett kihívásokról is.

A jelentést követően laktanya bejárással zárult a rendezvény, amelynek során Kilián Nándor dandártábornok személyesen tekintette meg az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred likócsi bázisát.

1596069813
Címkéklégvédelem