Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentesre látogattak a tábori lelkészi szolgálat vezetői

Szöveg: Juhász László százados |  2013. június 30. 11:02

Szentesre, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez érkeztek csapatlátogatásra a HM Tábori Lelkészi Szolgálat vezetői június 26-án.

1595956527

A Protestáns Tábori Püspökségtől Jákob János dandártábornok, tábori püspök, a Katolikus Tábori Püspökségtől Berta Tibor ezredes, általános helynök, a Tábori Rabbinátustól pedig Totha Péter Joel vezető tábori rabbi érkezett a műszaki alakulathoz.
Látogatásuk célja volt, hogy a tábori lelkészi szolgálat mindhárom felekezetének vezetői találkozzanak az alakulat katonáival, és alkalmuk legyen bemutatni a szolgálat múltját, jelenét, a jövőbeni elképzeléseket.

A vendégeket Varga István mérnök alezredes, az ezred parancsnokhelyettese fogadta majd az állománygyűlésen Jákob János dandártábornok lelki gondozás, a katonák közötti szolgálat és a missziókban a tábori lelkészek jelenlétének fontosságát hangsúlyozta. Totha Péter Joel a zsidó kultúra megismerésének lehetőségét valamint a rasszizmus és a kirekesztés elleni fellépés jelentőségét emelte ki, míg Berta Tibor ezredes a tábori lelkészek szerepét, a családgondozás jelentőségét hangsúlyozta.

1595956527

Fotó: a szerző felvételei