Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szükség van az utánpótlásra

Szöveg: Takács Vivien |  2014. december 17. 18:45

Ápolói oklevelet adtak át december 15-én, hétfőn az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Klinikai Demonstrációs Egységben azoknak a katona-egészségügyben dolgozó katonáknak, akik elvégezték az EU-direktíváknak is megfelelő ápolói iskolát.

1595984725

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) Egészségügyi Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóságának ünnepélyes bizonyítványosztásán dr. Zsiros Lajos dandártábornok, az MH Egészségügyi Központ orvosigazgatója elmondta: ezzel a képzéssel a magyar egészségügyben, és azon belül is legfőképpen a honvédegészségügy valamennyi területén dolgozók utánpótlását szeretnék fejleszteni. „Képzést kell nyújtanunk azoknak az egészségügyi altiszteknek és honvédségi közalkalmazottaknak, akik már valahol végzik a munkájukat, de a jelenlegi elvárásokkal harmonizáló képesítésük még nem áll rendelkezésükre" − tette hozzá az orvosigazgató.

Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) a GYEMSZI-vel karöltve, közös elgondolás alapján építette fel a SKILL-labort, és szintén ennek jegyében szerveznek különféle képzéseket, tanfolyamokat is.
A dandártábornok kiemelte, hogy „mind a Magyar Honvédség csapatainak a világában, mind pedig az összes egészségügyi intézményeinkben, ahol egészségügyi dolgozók dolgoznak, szükségünk van az utánpótlásra."

1595984725

Dr. Pápai Tibor őrnagy, az MH EK Sürgősségi Betegellátó Centrum vezető ápolója, a tanfolyam vezetője érdeklődésünkre elmondta: a GYEMSZI által támogatott képzésen harmincnyolcan vehették át az EU-konform oklevelet, amely jelen pillanatban a magyar egészségügyben való alkalmazás feltétele.

„Nagyon fontos, hogy saját kollégáinkat képeztük, akik a csapategészségügyben és a Honvédkórház különböző területein dolgoznak, így az ápolói kompetenciákon túl törekedtünk a speciális katona-egészségügyi képességek fejlesztésére is a képzés során" – hangsúlyozta Pápai őrnagy.

1595984726

Fotó: Dévényi Veronika