Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tavaszi Áttörés: zajlik az átcsoportosítás

Szöveg: Schäffer Mónika |  2014. május 2. 17:35

Szolnokról, Hódmezővásárhelyről és Tatáról vasúton érkeztek technikai eszközök – főként BTR-ek − a hajmáskéri vasútállomásra április 28-án.

A „Tavaszi Áttörés 2014" nevű hadgyakorlat egyik első elemeként javában zajlik a technikai eszközök átcsoportosítása a Veszprém mellett fekvő újmajori bázisra, ahol sátortábor is épül.

1595971248
Javában zajlik az átcsoportosítás

A „Tavaszi Áttörés"  gyakorlaton a Magyar Honvédség 17 katonai szervezete vesz részt, mintegy 1550 fővel és 325 technikai eszközzel. Az állomány gerincét az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái adják mintegy 900 fővel, illetve páncélos- és tüzértechnikával. A gyakorlaton ezenkívül részt vesz többek között a budapesti MH 1. Honvéd Tűzszerész- és Hadihajós Ezred, a székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Zászlóalj, a szolnoki MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj, illetve az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kijelölt állománya is.

1595971248
Mindennek az alapja a pontos koordináció és irányítás

A Magyar Honvédség számára fontos a lakosság tájékoztatása. A sajtó informálása mellett a honvédség katonai összekötőcsoportja felvette a kapcsolatot a várpalotai gyakorlótér környéki önkormányzatokkal, hogy a gyakorlatról személyes tájékoztatást nyújtson.

Fotó: Pintér László