Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tisztelet a Hősöknek

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. augusztus 18. 13:46

Így köszöntötték a határon szolgáló katonákat a Baptista Szeretetszolgálat azon tagjai, akik köszönetüket kinyilvánítva nagy értékű felajánlást adtak át augusztus 16-án, kedden. A „Tisztelet a Hősöknek” elnevezésű program részét képező esemény nem az első volt a hódmezővásárhelyi laktanyában.

1596018341

Az 1,8 millió forint értékű felajánlást a szeretetszolgálat részéről Horváth Sándor adta át, aki elmondta: nemcsak tisztelet jár a határszolgálatot teljesítő katonáknak és rendőröknek, hanem köszönet is, hiszen a fegyveres testületek tagjai az időjárástól és a körülményektől függetlenül, sokszor távol a családtól teljesítenek szolgálatot.

1596018342

Az átadott csomagok elsősorban a komfortérzetet serkentő termékeket tartalmaztak, melyeket a budapesti Mikszáth Gyógyszertár Alapítvány biztosított. Az alapítványt dr. Birinyi Péter gyógyszerész képviselte.

A Magyar Honvédség és az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (AIAK) állományának nevében Drót László ezredes köszönte meg a felajánlóknak a nem mindennapi értéket képviselő csomagot, mely több száz katona számára biztosít majd vitaminokat és napsütés ellen védőszereket.

1596018342

Horváth Sándor az esemény végén jelezte, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a „hőseik" számára ajándékozzanak, ezzel is igyekezve a határvédelemben résztvevők szolgálatát könnyebbé tenni.

1596018342

Fotó: AIAK