Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Továbbképzésen jártak a honvédségi könyvtárosok

Szöveg: Albert Hedvig |  2016. április 27. 19:48

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatósága (KRI) szervezésében a napokban rendezték meg a honvédségi könyvtárosok két napos szakmai továbbképzését. A rendezvényt Aulechla József ezredes, a KRI igazgatója nyitotta meg.

1596012612

A szakmai program a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltárában kezdődött, ahol dr. Horváthné Tóth Zsuzsanna megbízott főigazgató kalauzolta a továbbképzés résztvevőit. Ő napi kapcsolatban áll a honvédségi könyvtárakkal, hiszen az alakulatok könyvtárai ehhez az intézményhez fordulhatnak, ha olvasóik szakirodalmi igényeit könyvtárközi kölcsönzéssel kell megoldaniuk. Előadásában a megbízott főigazgató összefoglalta a könyvtár utolsó éveinek a szervezeti változásokkal összefüggő történetét, illetve beszélt a szakirodalmi tájékoztatást segítő új adatbázisokról.

1596012612

A program a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat könyvtárában folytatódott, ahol Dobos Krisztina könyvtáros elmondta: a könyvtár elődje a Dokumentációs és Fordító Osztály volt, ahol eleinte csak folyóiratokat, és az attasék által hazaküldött könyveket, anyagokat gyűjtötték.

A továbbképzés második napján az Országgyűlési Könyvtárba látogattak el a honvédségi könyvtárosok. Sokan nem tudják, hogy e könyvtár is nyilvános, bár csak a képviselők számára megengedett a kölcsönzés. Mindenki más, a beiratkozás után, helyben használhatja a könyveket, a saját és nemzetközi előfizetett adatbázisokat, és más könyvtári szolgáltatásokat.

1596012612

Fotók: Borók Zsuzsa, Kozma Róbert és Farkas Kinga