Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Turistaútvonalon találták meg a tüzérségi lövedéket

Szöveg: Szűcs László |  2016. augusztus 18. 9:22

A 32. héten, azaz augusztus 8-14. között 39 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 12 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Páricsi Mariann zászlóstól, az alakulat kommunikációs altisztjétől megtudtuk azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ben eddig 1329 bejelentést kaptak.

Augusztus 9-én, Miskolcon, a Knézich utcában földmunkák közben bukkantak rá egy második világháborús tüzérségi lövedékre, amit a Kelemen Ferenc főtörzsőrmester vezette járőr szállított el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Ugyanezen a napon a Fejér megyei Gánthoz tartozó Kőhányáson, az erdei turistaútvonalon egy 45 milliméteres tüzérségi lövedéket találtak az arra járók. A második világháborúból visszamaradt robbanótestet a Volter József főtörzsőrmester vezette járőr szállította a központi gyűjtőbe.

Augusztus 10-én a főváros XI. kerületében, ásatás közben kerül elő egy 150 milliméteres repeszromboló-gránát, amit a Zsolnay Gábor százados vezette járőr szállított el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Augusztus 12-én Miskolc-Lillafüredre kellett kivonulniuk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek, mivel földmunkák közben egy aknavetőgránátot találtak. A robbanótestet a Zsolnay Gábor százados vezette járőr szállította el a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész