Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Udvariassági látogatáson fogadta a honvédelmi miniszter a horvát vezérkarfőnököt

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2017. április 20. 16:46

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter udvariassági látogatáson fogadta Mirko Šundov vezérezredest, horvát vezérkarfőnököt április 20-án, csütörtökön, Budapesten.

1596030673

A magyar és a horvát fél miniszteri szinten, márciusban már találkozott egymással Zágrábban, melynek folytatásaként érkezett a horvát vezérkarfőnök és delegációja Budapestre. A találkozón a térség biztonságpolitikai kihívásai mellett a két ország védelempolitikai és közös haderő-fejlesztéssel kapcsolatos kérdéseit is érintették a partnerek.

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a találkozón kiemelte, hogy mindkét ország közös kihívásokkal néz szembe, ezért nagyon fontos a szoros katonai együttműködés és a tapasztalatok átadása, illetve mindkét ország védelmi fejlesztése.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a kiváló horvát−magyar katonai együttműködés továbberősítése mellett a jó szomszédi viszonyok ápolásán keresztül a népek közötti barátság elmélyítése is közös céljuk, mind regionális, illetve mind európai uniós viszonylatban.

1596030673

Fotó: Dévényi Veronika