Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új hűtőket kaptak a krónikus utókezelő osztályok

Szöveg: Takács Vivien |  2017. szeptember 19. 16:36

Tizenegy darab hűtőszekrényt vásárolt a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány a júliusi, Semmelweis-napi jótékonysági koncert bevételéből az MH Egészségügyi Központ Szanatórium utcai telephelyére. A hűtőket szeptember 19-én, kedden adták át.

1596038782

Kökény Lászlóné őrnagy, a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány alelnöke a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: az alapítvány évente két alkalommal rendez jótékonysági koncertet. „A júliusi Semmelweis-napi jótékonysági koncert bevétele a kuratórium döntése alapján mindig az MH Egészségügyi Központ Szanatórium utcai telephely krónikus betegápolás támogatását segíti. Ebben az évben úgy döntöttünk, hogy a bevételből tizenegy darab hűtőt vásárolunk" – hangsúlyozta az őrnagy.

1596038782

Hozzátette: a kórház vezetése és a Magyar Honvédség mindent megtesz azért, hogy a betegeknek családias légkört tudjanak biztosítani. Mint megtudtuk: elindult egy nagyobb társadalmi összefogás, amiben a Budapest Helyőrség Szociális Alapítványon túl több szervezet és civil ember is benne van. „Múlt héten az Őrangyal Alapítványtól salátákat, illetve három mázsa almát kaptunk, amiből kompótot fogunk készíteni, ezzel kedveskedve az időseknek idősek világnapján" – részletezte az alapítvány alelnöke – aki egyben az intézetvezető ápolási helyettese is – majd megemlítette: sokat köszönhetnek még az MH Budapesti Nyugállományúak Klubja Repülő-légvédelmi tagozatának is.

1596038783

A hűtőszekrényeket Kökény Lászlóné alelnök adta át dr. Szablics Árpádnak, az MH Egészségügyi Központ (MH EK) Krónikus Utókezelő Osztály osztályvezető főorvosnak, valamint dr. Komócsin Márta orvos alezredesnek, az MH EK Krónikus Utókezelő II. Osztály osztályvezető főorvosnak.

1596038783

A szociális alapítvány következő programja szeptember 29-én lesz, amikor is az idősek világnapját jótékonysági koncerttel ünneplik a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. Ennek bevételét a rászoruló budapesti honvédségi nyugdíjasok karácsonyi ajándékcsomag akciójára és a Szanatórium utcai Mikulás és karácsonyi ünnepek megszervezésére fogják fordítani.

1596038783

Fotó: Tóth László