Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új névvel, új helyszínen

Szöveg: Takács Vivien |  2015. május 28. 15:25

„Nagyon fontos számunkra az a háttérmunka, az a meglévő tapasztalat, ami a szervezetekben rejlik, és amivel segíteni tudják az aktív állomány munkáját” – mondta Kun Szabó István vezérőrnagy a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport ülésén Budapesten, május 27-én.

1595994615

Új névvel és új helyszínen, Honvédelmi Idősügyi Munkacsoportként folytatta eddigi munkáját a Honvédelmi Idősügyi Tanács Budapesten, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban, szerdán.

A rendezvényen Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára rövid tájékoztatást tartott a HM Társadalmi Véleményező Bizottság működéséről.
Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztály osztályvezetője előadásában pedig a nyugállományú katonák jogosultságaival, szociális ellátásával, kegyeleti gondoskodással foglalkozó szervezetek közötti munkamegosztásról beszélt.

1595994615

A megbeszélésen mindezek mellett szó esett még az önkéntes tartalékos szolgálatot vállalókról, valamint a Honvédelmi Minisztérium által kiírt pályázati rendszerekről is.

A munkacsoport névváltoztatásáról Szabó József ezredes a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, illetve a Honvéd Vezérkar főnök együttes intézkedése alapján az idősügy kérdéseivel foglalkozó szervezetet új szabályozásban, új összetételben működtetik tovább. Megtudtuk, a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport elnöke Kun Szabó István vezérőrnagy, titkára pedig Szabó József ezredes.

1595994615


Fotók: a szerző felvételei