Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új távlatok – angol szintentartó nyelvi felkészítés távoktatásban

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. április 1. 14:46

Több hónapos előkészítő munkát követően a napokban, 18 fő részvételével elindult  a „Blended e-learning” elnevezésű angol szinten tartó nyelvi képzés első kurzusa Szolnokon, az MH Honvédség Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK).

1596011154

A május 5-ig tartó nyelvi felkészítés három fázisból áll. Az első három „kontakt nap" során a résztvevők megismerkednek a kurzus céljaival, oktatási témaköreivel, az alkalmazott ILIAS távoktatási rendszerrel, valamint az idegen nyelv tanulási módszerekkel. Ezt követően egy átfogó angol nyelvi teszttel felmérik a hallgatók nyelvismereti szintjét. A kontakt napok alatt számos beszédkészséget fejlesztő csoportos foglakozást is tartanak, amelyekkel fejlesztik a hallgatók szövegértési és kommunikációs szintjét.

A kurzus második, négy hétig tartó fázisában távoktatásban folytatódik a munka. Ez idő alatt a hallgatók egy webes felületen, önállóan, egyéni tanulási terv alapján haladnak előre a tananyagban. Napi két-három óra ráfordítással fejlesztik idegen nyelvi képességeiket, készségeiket, vagyis a katonai szókincsüket, a nyelvhelyességet, az olvasás- és hallásértést, valamint az íráskészséget. A szóbeli kifejező készséget ugyancsak egyenként, de a nyelvtanárokkal egyeztetett időpontokban, internet kapcsolat segítségével fejleszthetik.

A felkészítés harmadik fázisában két napra visszatérnek a szolnoki alakulathoz, hogy számot adjanak a megszerzett tudásukból.

1596011154

Fotó: MH BTKK

Címkéktanfolyam