Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újítani kell a katonai toborzás rendszerén

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2014. április 8. 11:42

„Keresni kell azokat a megoldásokat, amelyek még jobbá teszik a katonai toborzás rendszerét! Ez nemcsak a toborzást érinti, hanem a Magyar Honvédség teljes vertikumát” − mondta Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka az április 3−4-én Balatonkenesén megtartott, kihelyezett, összevont vezetői értekezleten.

Az MH HKNYP összevont, kibővített vezetői értekezletén a teljes parancsnoki állomány mellett az osztályvezetők és helyetteseik, a katonai igazgatási központok, illetve a toborzó- és érdekvédelmi központok parancsnokai és helyetteseik, valamint a katonai igazgatási és érdekvédelmi irodák vezetői is részt vettek.

A rendezvényt Vanyur Tibor ezredes nyitotta meg, aki beszédében értékelte az elmúlt időszakot és feladatokat szabott. „Újítani kell a katonai toborzás rendszerén!" − hangsúlyozta, hozzátéve: nemrégiben több szakmai csoport is ellenőrizte ezt a szakterületet.

1595970020
Vanyur Tibor ezredes értékelte az elmúlt időszakot és szabott feladatot

Az Önkéntes Tartalékos Rendszer kapcsán elmondta, hogy egy új módszert szeretne kipróbálni: a munkáltatókon keresztül elérni a célcsoportot. „Meg kell nyerni a munkáltatókat" − fogalmazott a parancsnok, aki a pár héttel ezelőtt megtartott Önkéntes Tartalékos Konferenciáról is szólt. Ezt követően beszélt a hadkiegészítés más szakterületeiről: a gazdasági-anyagi szolgáltatásokról, az új ügyfélszolgálati modul fejlesztéseiről, valamint a „Feltöltés 2014"  hadkiegészítési rendszergyakorlatról.

A rendezvény második napján az MH HKNYP vezető beosztású tisztjei tartották meg aktuális hadműveleti, személyügyi, pénzügyi, jogi, logisztikai, híradó és informatikai tájékoztatóikat. Ezzel párhuzamosan Mák András őrnagy, katonai igazgatási osztályvezető megtartotta a „Feltöltés 2014"  hadkiegészítési rendszergyakorlat indítókonferenciáját. A gyakorlatra szeptember 9. és október 18. között kerül majd sor az MH HKNYP szervezeti elemeinél, a fővárosban és az ország 19 megyéjében. A parancsnokság a gyakorlatban együttműködik a honvédség érintett alakulataival, valamint a katonai igazgatási feladatokban – különleges jogrendi időszak bevezetése esetén – együttműködő rendvédelmi, államigazgatási szervekkel.

1595970020
Az értekezleten szó esett a Feltöltés 2014 hadkiegészítési rendszergyakorlatól is

Fotó: a szerző felvételei