Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ülésezett az altiszti munkacsoport

Szöveg: Major Gábor főtörzsőrmester |  2014. február 14. 14:55

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa vezetésével tartott munkacsoport ülést február 12-én a szeptemberben induló második Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam kidolgozó bizottsága.

1595967041
A második Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamról egyeztettek a munkacsoport tagjai

A munkacsoport azokból a vezénylő zászlósokból áll, akik az oktatás és a képzés területén szakirányú végzettséggel és magas szintű tapasztalatokkal rendelkeznek.

Az altiszti munkacsoport ülésén a tavaly megrendezett első Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam tapasztalatait dolgozták fel, majd áttekintették az idei kurzus kiképzési programját, valamint meghatározták a következő tanfolyam követelményeit, a résztvevők körét és az időrendet. Elhangzott: a tanfolyam része lesz az úgynevezett „nemzetközi hét", amelynek során a NATO különböző szintű parancsnokságaitól érkezett vezénylő zászlósok tartanak majd előadásokat a hallgatóknak. 

Az Összhaderőnemi Vezető Altiszti tanfolyam a Honvéd Altiszti kar legmagasabb szintű altiszti képzése. A tanfolyam célja, hogy – a Magyar Honvédség új típusú tiszthelyettesi képzési rendszerének előkészítéséről és bevezetéséről szóló 95/2011. (HK 4.) HVKF intézkedés szellemében – felkészítse a hallgatókat, feladatik ellátására a parancsnokok mellett, mint rangidős altiszti tanácsadó, mind béke, mind különleges jogrendi időszakban.

Fotó: a szerző felvétele