Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a felkészítés

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. február 21. 15:44

A szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) február 13-17. között készültek fel az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszióba a márciusi váltással a kulcsbeosztásokba kiutazó szlovák és magyar katonák.

1596027939

A váltóállomány tagjai az egy hét során elsajátították az alkalmazott műveleti tevékenységeket, emellett pedig gyakorolták a műveleti területen rájuk váró feladatokat. A felkészülők többek között hadszíntéri, tárgyalástechnikai és médiakezelési ismereteket is szereztek.

1596027940

A gyakorlati foglalkozáson a valóságot megközelítő helyzetekben kellett számot adniuk a megszerzett tudásukról. Feladataik közé tartozott többek között a különböző megfigyelőpontok üzemeltetése, mobiljárőrözés, a tűzszünetsértések jelentése, valamint a parancsnoki és törzsmunka begyakorlása. Feladat volt továbbá az eseményekhez kapcsolódó tárgyalások lefolytatása a katonai összekötőkkel, az ENSZ rendőri erőivel, illetve kormányzati tisztviselőkkel történő találkozók és megbeszélések lebonyolítása is.

1596027940

Az elméleti és gyakorlati foglalkozások mellett 19 fős nemzetközi csapat látogatást tett a szolnoki RepTárban is, ahol szakmai ismereteik bővítése mellett kipróbálhatták a repülőgép-szimulátort is.

A felkészítés zárásaként Drót László ezredes, az MH BTKK parancsnoka adta át a tanfolyam elvégzését igazoló okleveleket.

1596027940