Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Verssel, zenével és tánccal ünnepeltek

Szöveg: Takács Vivien |  2016. április 12. 11:36

Versekkel, zenével és tánccal ünnepelték a költészet napját Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ színháztermében április 11-én, hétfőn.

1596011733

„Fontos, hogy a napi szolgálati feladataink ellátása közben megálljunk egy pillanatra, és tisztelettel adózzunk katonaelődeink, illetve szellemi nagyságaink előtt is" – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Baráth Ernő ezredes.

1596011733

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár megbízott parancsnoka hozzátette: vannak olyan napok, amikor megpróbáljuk lelassítani a rohanó mókuskereket, és versek segítségével igyekszünk előcsalogatni a bennünk megbúvó gondolatokat és érzéseket. „Ezen a délutánon emlékeinkből elővesszük, leporoljuk és felidézzük azokat az ismert vagy kevésbé ismert verseket, amelyek egy-egy emlékképet hoznak felszínre bennünk" – mondta az ezredes.

1596011734

A közel egyórás programban közismert és kortárs költők művein túl, megzenésített versek, illetve zenedarabok is megszólaltak. A költemények szárnyán együtt repülhettünk többek között Ady Endrével, József Attilával, Nagy Lászlóval, Kosztolányi Dezsővel és Szabó Lőrinccel is. Az előadásban közreműködött az MH BHD Budapest Helyőrség Zenekara, Baczkó István vezénylésével. További közreműködők voltak: Farkas Mira hárfaművésznő, Szilvási Anna táncos,
Götz Anna színművésznő,
Karsai István színművész,
Albert Gábor színművész,
Kálmán Imre alezredes (ének). A műsort Vadady Attila rendezte.

A magyar költészet napját hazánkban 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik.

1596011734


Fotó: Rácz Tünde
Címkékkultúra