Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Veszélyes” helyeken

Szöveg: Nagy Annamária főhadnagy |  2013. március 1. 13:42

Az ország közepére, a Pusztavacson található MH Veszélyesanyag Ellátó Központba látogatott Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa február 25-én. A központban szolgálók mellett találkozott a bázison települő 1. lőszer- és rakétaellátó raktár, valamint a táborfalvai 2. lőszer- és rakétaellátó raktár katonáival is.

1595949965

Az alakulat parancsnokával, Nagy Attila ezredessel folytatott rövid megbeszélést követően megtartott altiszti állománygyűlésen Kriston főtörzszászlós elismerően szólt a logisztikai csapatokról. Mint elmondta: pályafutása során
megtapasztalta, hogy a legjobban kiképzett harcoló alegység sem ér semmit logisztikai
támogatás nélkül.

A látogatás az 1. lőszer- és rakétaellátó raktárban, illetve a központi veszélyesanyag-bevizsgáló laboratóriumban és a lőszerszerelő üzemben folytatódott, ahol a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa ízelítőt kapott az alakulat által kezelt harcanyagok sokszínűségéből. 

1595949966

Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ Hetényegyházán található üzemanyag-ellátó raktárában Kriston István főtörzszászlós ugyancsak megismerkedett az alakulat életével és feladatkörével. 

A  látogatás február 26-án Kálon, a központ alárendeltségében működő 3. harcanyagellátó raktárban ért véget, ahol a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa első kézből szerezhetett információkat arról, hogy a műszaki csapatok milyen harcanyagokkal hajtják végre feladataikat.

1595949966


Fotó: a szerző felvételei