Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi látogatás

Szöveg: Dudás Péter zászlós |  2014. május 30. 11:49

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa a napokban látogatást tett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) két alegységénél, a Maléter Pál Rendészzászlóaljnál és a 32. Nemzeti Honvéd Díszegységnél.

A Magyar Honvédség vezető altisztje csapatlátogatását a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában kezdte, ahol Asztalos Sándor főtörzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa, illetve Pálinkás Gyula törzszászlós, a Maléter Pál Rendészzászlóalj vezénylőzászlósa kíséretében közelebbről is megismerte a tárca központjának rendjéért és biztonságáért felelős Biztosító Rendész Szolgálat tevékenységét. Kriston főtörzszászlós számára nem voltak ismeretlenek az itt szolgálatot teljesítő katonák, hiszen nap mint nap találkozik velük.

A látogatás következő állomása a Petőfi-laktanya volt, ahol Dudás Péter zászlós, a Maléter Pál Rendészzászlóalj beosztott zászlósa tartott tájékoztatót a zászlóalj felépítéséről, feladatrendszeréről, az elmúlt időszak főbb szakmai feladatairól és a katonai rendészet jövőbeli terveiről.
Az előadást követően megtekintették az MH Altiszti Akadémia égisze alatt indított rendész altiszti szakmai tanfolyamot, ahol a rendész altisztjelöltek az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ oktatóinak vezetésével szakfelkészítésen vettek részt.

1595972792

A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa a tanfolyami hallgatóknak elmondta, hogy szakmai életútjuk egyik kiemelkedően fontos állomásához érkeztek, és arra kérte őket, mint leendő altiszteket, hogy legyenek motiváltak, elszántak, és álljanak helyt a nehéz helyzetekben is.

Kriston főtörzszászlós a délelőtt folyamán betekintést nyert a rendészzászlóalj mindennapi életébe is, melynek során megszemlélte a Speciális Rendész Részleg által vezetett fegyverkezelési kiképzést, továbbá a katonai rendészek kiváló fizikai állóképességét elősegítő, rendkívül jól felszerelt kondicionálótermet, melyet a zászlóalj katonái újítottak fel a dandár vezetésének támogatásával.

Ebéd után Kriston főtörzszászlós Kiss Ferenc alezredessel, a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység megbízott parancsnokával konzultált, aki ismertette a díszegység felépítését és feladatrendszerét. Kriston főtörzszászlós az elhelyezési körülmények megtekintése után kötetlen baráti beszélgetést folytatott a legénységi állománnyal.

1595972792

A látogatás következő állomása a budavári Sándor-palota volt, ahol a Honvéd Palotaőrség katonái teljesítenek szolgálatot.
Kriston főtörzszászlós Kiss Ferenc alezredes és Gulyás István zászlós kíséretében megtekintette az állomány elhelyezési körleteit és az őrségváltást, melyet a palotaőrség hagyományaihoz hűen példás feszességgel hajtottak végre.

A látogatás végén Kriston főtörzszászlós elismerően nyilatkozott a szolgálatellátás magas szintjéről, valamint az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál szolgáló altisztek fegyelmezettségéről és szakmai felkészültségéről.

Fotó: Hornyák Renáta