Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezénylőzászlósi munkaértekezlet

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. június 12. 14:31

A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa a közelmúltban tartotta meg második negyedéves kihelyezett munkaértekezletét az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár bázisán, a Petőfi-laktanyában.

1595973652

Az értekezlet fő témája a parancsnok és a vezénylőzászlós, valamint a vezénylőzászlós és a törzs viszonyának közös értelmezése és az alapelvek egységesítése volt.

Kriston István főtörzszászlós kiemelte: a vezénylőzászlósok által működtetett altiszti támogatócsatorna elsődleges feladata a parancsnoki vezetési rendszer támogatása. A csatorna biztosítja a kiadott intézkedések, parancsok érvényre juttatását, valamint folyamatos, aktuális, hiteles információforrást nyújt  a parancsnoki, illetve az alárendelt állomány részére. Elősegíti a gyors, hatékony reagálást az esetlegesen felmerült problémákra.

„A Magyar Honvédség egységszintű vezénylőzászlósai olyan magas szintű szakmai tudással és tapasztalattal kell, hogy rendelkezzenek, amelynek birtokában hatékonyan és hitelesen tudnak a vezetés részeként az egység parancsnokának közvetlen alárendeltségében szolgálni" − tette hozzá a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.