Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vízen, földön, levegőben közlekedtetünk…

Szöveg: Hegedüs Anita |  2013. szeptember 16. 15:39

Katonai Közlekedés Napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést és ezzel egybekötött nyugdíjas találkozót az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) szeptember 12-én.

A szolgálat napját immár 20 éve, 1993. június 6-a óta ünnepeljük. Az ünnepség szokatlan időpontjának oka, hogy június 6-án a szervezet is komoly erőkkel vett részt a dunai árvízi védekezésben.

1595959897

Az alakulat, ezen a jeles napon Baross Gábor, egykori közlekedési miniszter emléke előtt tiszteleg, aki személye és munkássága kapcsán méltán vált a katonai közlekedés jelképévé: a magyar közlekedési hálózat fejlesztéséért; az önálló Honvédség fenntartásának és a hazai tisztképzés megteremtésének ügyéért aktívan tevékenykedett.

De nemcsak a szakmai múltra tekinthetünk vissza, ahogy Mogyorósi József ezredes, az MH KKK parancsnoka is kiemelte ünnepi beszédében: „Modern világunk mindennapi része a közlekedés; azon belül a haderő működésének alapvető része a helyváltoztatás, a csapatok rendszeres mozgatása. Az MH KKK részvétele megerősödött a nemzetközi békemissziókban is."

1595959897

Az ünnepi eseményen megjelent többek között Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka, Schmidt Zoltán ezredes, az MH ÖHP Logisztikai Erők főnöke, katonai szervezetek parancsnokai, az MH KKK és a Közlekedési Szolgálat nyugállományú tagjai, valamint az MH KKK személyi állománya.

Schmidt Zoltán ezredes beszédében „a Magyar Honvédség elmúlt időszakbeli műveleti feladatát hangsúlyozta, a NATO műveletekben történő eredményes részvételt, illetve az ahhoz kapcsolódó szakfeladat-ellátást is."

Az ünnepi beszédek után elismerések átadásával jutalmazták a közlekedési szakállomány tagjainak lelkiismeretes, eredményes munkáját.

1595959897

Fotó: Kovács Péter András főhadnagy