Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vonat indul a Székely Hadosztály emlékére

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. március 14. 19:45

A Nemzeti Összetartozás Napjának másnapján indul el az a különleges szerelvény a budapesti Nyugati pályaudvarról, amely úticélja a Székely Hadosztály utolsó honvédő csatájának színhelye, Kocsord lesz.

Az Indóház és a MÁV Nosztalgia Kft. a Kratochvil Károly-emlékév alkalmából Székely Hadosztály Futárvonatot indít  a történelmi helyszínre. (Az Erdély katonai védelmére szervezett Székely Hadosztályt 1918 végén Kratochvil Károly ezredes, az erdélyi katonai kerület parancsnoka szervezte meg.) A nem mindennapi utazás mind a vonaton, mind a célállomáson különleges élményt ígér a résztvevőknek.

A késő délutáni érkezést követően a hadosztály Kraszna-parti emlékművénél tartanak megemlékezést, koszorúzást és emléktábla avatást a nagyváradi és partiumi magyar civil szervezetek szervezésében. A programot a nagyváradi Szigligeti Színház művészeinek ünnepi műsora színesíti.  A megemlékezések után a Székely Hadosztály Futárvonat visszaindul Budapestre. A szerelvényen párnás és fapados nosztalgia kocsik, valamint Pullman Club kocsik közlekednek. A vonatba sorozott sörkocsiban tematikus műsorokat és megemlékezést is tartanak.

Az emlékvonat programjáról bővebben itt olvashat.

1596010278