Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zárórepülés

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. június 4. 17:46

Szarvas Dávid hadnagy számára örökre emlékezetes nap marad május 29-e. A fiatal pilótajelölt az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, hozzátartozói jelenlétében hajtotta végre zárórepülését, gyakorlati repülőkiképzése befejező momentumaként és ezzel egy lépéssel közelebb került gyermekkori álmához.

Dávid már fiatalon arról ábrándozott, hogy egyszer pilóta lesz és ezért a lakóhelyéhez közeli kecskédi repülőtéren kezdett el repülni. Mivel a katonai repülőgépvezető-képzés az NFTC (NATO Flying in Canada) program alapfeltétele az egyetemi, vagy főiskolai diploma, ezért jelentkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre.

1595994969

Az egyetem elvégzése után légvédelmi rakétásként teljesített szolgálatot. Repülés iránti szeretete viszont arra ösztönözte, hogy jelentkezzen a pilóta képzési programra. Tavaly szeptemberben a szolnoki bázison megkezdte elméleti és ejtőernyős felkészítését, majd ezt követően 40 órás gyakorlati repülő kiképzését.

1595994969

Az eddigi gyakorlattal ellentétben Szarvas hadnagy nem Kanadában folytatja repülő kiképzését, hanem egy új szerződés alapján, elsőként az Aviation Leadership Program keretében, az Amerikai Egyesült Államokban próbálja álmait valóra váltani. A kiutazását követően a texasi San Antonióban nyelvi képzésen vesz részt, majd a Mississippiben lévő Columbus Air Force Base-en folytatja elméleti és 200 órás gyakorlati repülő kiképzését T-6 Texan II. típusú repülőgépen.

1595994969

Fotó: MH 86. SZHB