Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hazámat szolgálom!”

Elöljárói látogatás a déli határ mentén

Szöveg: MH AIAK |  2021. április 3. 21:23

A húsvéti hosszú hétvége alkalmából, a Magyar Honvédség katonai vezetését képviselve tett látogatást dr. Sticz László vezérőrnagy április 3-án, szombaton a déli határszakaszon.

Sticz_vörgy_határ (3)

A Magyar Honvédség Parancsnoksága megbízott törzsfőnök műveleti helyettese elsőként Hódmezővásárhelyre látogatott, ahol az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka, Bánsági László ezredes fogadta. A jelentéstételt követően a vezérőrnagy az MH AIAK parancsnok, valamint az MH AIAK vezénylőzászlósa, Gobányi István Sándor főtörzszászlós kíséretében a Csongrád-Csanád megyei határszakaszhoz indult.

A Tiszasziget és Kübekháza térségében tett bejárás alkalmával a területért felelős századparancsnok, Gazsó Zoltán főhadnagy összegezte az elmúlt időszak történéseit. Dr. Sticz vezérőrnagy többek között ellenőrizte a szolgálatot teljesítő katonaállomány felszereltségét, feladatellátását, valamint a személyes beszélgetések során egyéni hogylétük felől is érdeklődött.

Sticz_vörgy_határ (7)

A határszolgálatot ellátók lassan két hete vannak távol szeretteiktől, a katonák számára a húsvéti hosszú hétvége sem különbözhet a többi hétköznaptól. A vezérőrnagy tolmácsolta Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka méltató szavait, továbbá elismerések átadásával köszönetét fejezte ki az állomány, valamint a rendőri erők felé is, felhívva a figyelmet arra, hogy kiemelkedően fontos feladatot látnak el, amire joggal lehetnek büszkék.
Ilyenkor különösen felértékelődik az erre adott válasz: „Hazámat szolgálom!”.