Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Helyőrségi Művelődési Tanács – a kinyújtott kar

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. szeptember 14. 15:39

A Helyőrségi Művelődési Tanács (HMT) múlt heti vezetőválasztása után ezúttal a kommunikációs tisztek, pr-szakemberek, összekötők találkoztak szeptember 13-án, délután a Honvéd Kulturális Központban az aktuális tennivalók megvitatása érdekében. Ezúttal is számos katonai szervezet, háttérintézmény, társadalmi, érdekképviseleti szervezet képviselője volt jelen, amikor Kéri György megnyitotta a rendezvényt.

Az ismert skótdudás ezúttal visszafogta magát, hiszen, mint köztudott – egy ilyen „szabadjára engedett" hangszer képes akár 160 decibellel is szólni. Ehhez képest nagyon szépen szárnyalt a dudaszó a Gobelin-terem falai között.

A rendhagyó nyitány után Gulácsi Attila, a Honvéd Kulturális Központ igazgatója ismertette a keddi ülés napirendi pontjait. Ezúttal is arra kérte az egybegyűlteket, hogy legyenek a kulturális intézmény „kinyújtott karjai", így segítve a HMT által a ház törekvéseit.

Mint ismert, a HM Bessenyei György Nonprofit Kft. célkitűzései között a katonák, az igényjogosultak igényeinek minél jobb, minél sokoldalúbb kielégítése élvez prioritást. Testre szabott programokkal, közönségbarát megoldásokkal, jelentős kedvezményekkel, családokhoz, egyénekhez igazodó rendezvényekkel várják a betérőket. Nem titok – mondta az igazgató – minél többen érkeznek, annál kedvezőbb árakkal tudják fogadni őket. Szó esett a termek bérbeadásáról – az igényjogosultakon túl – a kerületi, zuglói lakosoknak is nyújtandó kedvezményekről, a kismamáknak, a családosoknak, a nyugállományúaknak szervezett speciális programokról.

Elhangzott, hogy az egyszerűsített regisztráció után az igényjogosultak jelentős kedvezményre jogosultak nemcsak a ház Regiment éttermében, de a különböző színházi előadásokra, bemutatókra, programokra történő jegyvásárláskor is. Sőt nemcsak ők, a kedvezmény vonatkozik a társaságukban lévő, velük tartó személyekre is. „Ezzel a katonák, igényjogosultak tekintélyét kívánjuk növelni. Hadd lássák minél többen, milyen előnyöket rejt a honvédséghez, a katonák nagy családjához tartozás" – indokolta a döntést Gulácsi Attila.

A Honvéd Kulturális Központ igazgatója ezt követően arra kérte a HMT testületében jelenlévő szakembereket, összekötőket, segítsenek abban, hogy minél hatékonyabban, minél nagyobb számban és gyorsabban érjék el az igényjogosultakat, a ház potenciális vendégeit, látogatóit.

Azt is várják a jövőben, hogy a HMT – mintegy tanácsadó testületként működve – ötleteket adva, véleményt, esetenként kritikákat megfogalmazva támogassa az intézmény együttműködését a budapesti katonai alakulatokkal, honvédségi szervezetekkel, HM-alapítású gazdasági társaságokkal, honvédséghez kapcsolódó civil szervezetekkel.

Saját területükön tett kezdeményezésekről, újdonságokról számoltak be az igazgató munkatársai is. Ezek is kivétel nélkül az igények, kívánságok minél szélesebb körű kielégítését célozzák. Azt, hogy a ház egyre sokoldalúbbá váló kínálatában minden korosztály, a kisgyermekektől a nyugállományúakig, a sokgyermekes családoktól, az egyedül érkező zenerajongóig, vagy sakk-kedvelőig mindenki megtalálja a neki tetsző programot. Ha kell, szerveznek családi ünnepeket, gyerekzsúrokat, klubesteket, kisközösségi programokat, s mindezt elérhető áron.

„Jöjjenek minél többen, szórakozzanak minél jobban, töltsék szabadidejüket minél hasznosabban, jó társaságban, kellemes, kulturált körülmények között" – zárta a HMT ülésének hivatalos részét Gulácsi Attila, majd kötetlen beszélgetés, véleménycsere zárta a rendezvényt.

 A szerző felvételei