Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Helyőrségi Ötpróba versenyt rendeztek Székesfehérváron

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dánielné Csiszár Nóra |  2020. december 13. 8:06

A Honvéd Szondi Sportegyesület szervezésében november 2. és december 2. között rendezték meg a Székesfehérváron a Helyőrségi Ötpróba elnevezésű versenysorozatot.Sajnos a járványhelyzet miatt az úszás versenyszám kikerült a próbák közül, így a versenyzők négy számban mérettethették meg magukat.

Székesfehérvári Helyőrségi Ötpróba  (1)

„A kétezer méteres futáson, az akadálypálya versenyen, a kondicionális képességek mérésén és a légpuskalövészeten összesen negyvenhárom versenyző indult” – tudtuk meg Sárfi Tamás főhadnagy, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred (MH 43. VTE) testnevelő tisztjétől aki a Magyar Honvédség Parancsnokságának kiképző tisztjével, Németh Zsolt őrnaggyal, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj testnevelőtisztjével, Imrei Kata hadnaggyal szervezte és koordinálta a versenyt. A megmérettetésen - a Székesfehérváron települt alakulatok mellett- a Magyar Honvédség Parancsnoksága, a NATO Erőket Integráló Elem (NATO Forces Integration Units – NFIU), a Közép-Európai Többnemzeti Hadosztály Parancsnokság (Headquarters Multinational Division Centre – HQ MND-C), valamint a Tábori Lelkész Szolgálat képviselői indultak.

Az oklevelek és a jutalmak átadásakor Koronczai Tibor alezredes, a híradó és vezetéstámogató ezred parancsnokhelyettese megköszönte a katonák részvételét és reményét fejezte ki, hogy a jövőben valamennyi, a versenyen rajthoz állt katonát személyesen is köszönthetnek, mivel sokan jelenleg is egészségügyi, katonai járőri, valamint határőrizeti szolgálati feladatokat látnak el. Hozzátette: bízik abban, hogy a vírushelyzet után több lehetőség lesz a katonáknak a sportolásra és az egészségmegőrzésre.

Szentes László, a Honvéd Szondi Sportegyesület elnöke kiemelte: a koronavírus-járvány miatt át kellett értékelni az eltelt esztendőt. Beszédében köszönetét fejezte ki a testnevelőtisztek áldozatos munkájáért.

A versenyen az alábbi eredmények születettek.

Összetett kategóriában a női kategóriában Wáger Adrienn őrmester (MH 43. VTE) , a férfiaknál pedig Farkas Gábor alezredes (HQ-MNDC) végzett ez élen. Futásban Borteleki Bernadett őrmester, a férfiaknál pedig Góczán Máté közkatona ért célt elsőként, ők mindketten a híradó és vezetéstámogató ezrednél szolgálnak. Az akadálypálya számában, női kategóriában szintén Wáger Adrienn őrmester, a férfiaknál Góczán Máté közkatona (MH 43. VTE) nyert. Lövészetben Wáger Adrienn őrmester és Farkas Gábor alezredes aratott győzelmet. A kondicionális képességek női számában Arnót Anita szakaszvezető, a férfiaknál Egri Zoltán zászlós diadalmaskodott. Ők szintén a 43-as ezrednél szolgálnak.

Székesfehérvári Helyőrségi Ötpróba_2
Címkéksport