Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hídépítő képzés a műszakiaknak

Szöveg: Juhász László szds. |  2009. október 8. 10:57

A jól képzett, szakmailag felkészült munkaerő jelentős értéket képvisel úgy a munkáltató, mint a munkavállaló részéről. A professzionális haderő létrehozásával felértékelődött a tudás, a beosztás ellátásához a szükséges ismeretekkel rendelkező katona szerepe.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj él a lehetőségekkel, hogy katonái a beosztás ellátásához, az előmenetelhez szükséges megfelelő képzettségeket megszerezzék, és azt tovább fejlesszék.

Ennek biztosítására, a Norvég program keretében szerződéskötés jött létre 2009. október 6-án Szentesen. Sásik László nyugállományú ezredes, a Norvég projekt menedzserének jelenlétében, az MH Szociális Közalapítvány, a Műszaki Zászlóalj, és a Siker Bt. – mint az oktatást végrehajtó szervezet – részéről aláírt szerződés alapján, hídépítő és fenntartó technikus képzést indítanak a laktanyában.

Az esemény fontosságát az adja, hogy a műszaki tiszthelyettes képzésben ilyen mélységben nem tanítják a hídépítést. A jelenlegi magyar iskolarendszerű oktatásban pedig ez az egyetlen kifejezetten hídépítő ismeretek adó, azt bővítő tanfolyam.

Jelenleg 20 főnek nyílt lehetősége október 12-én megkezdeni tanulmányait saját laktanyájukban. Jövő év júliusában, a tanfolyam befejeztével, OKJ 54-es végzettséget adó bizonyítvány birtokába kerülnek a sikeres vizsgázók. Ennek megszerzésével a műszaki alakulatnál azt a hiányt pótolják majd, melyre zászlóaljnál jelenleg nagy szükség van.