Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

350 fős lesz az idei Úszó Erőd

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2012. július 3. 13:04

„A Magyar Honvédség tagjainak részvétele a Balaton-átúszáson nagyszerűen bizonyítja, hogy milyen sokoldalúak korunk katonái” – mondta Szántó László, a rendezvény főszervezője a július harmadikai, keddi sajtótájékoztatón Siófokon.

Dr. Eleki Zoltán alezredes, a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökségének kiemelt testnevelő főtisztje a sajtótájékoztatón kiemelte: a Balaton-átúszás külön kihívás a katonák számára is, akik idén körülbelül 350-en állnak majd rajthoz. Az immár hagyományos és tizenegyedszer „csobbanó" Úszó Erődbe évről évre többen jelentkeznek. Idén Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára és dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is átússza a „magyar tenger"-t.

Az csak csütörtökön délben derül derül ki véglegesen, hogy megtartják-e július 7-én, szombaton a rendezvényt, azaz a 30. Balaton-átúszást. Az előzetes időjárás-jelentések alapján azonban mind a levegő, mind a víz hőmérséklete ideális lesz, így a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres táv teljesítésére.

Fotó: A szerző felvétele