Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért a VOLT, indulunk az EFOTT-ra!

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. július 3. 12:28

Július 1-jén, vasárnap hajnalban véget ért az idei soproni VOLT Fesztivál. A Magyar Honvédség standja, azaz a HM Sajtóiroda és a Zrínyi Média Kft. munkatársai által üzemeltetett Seregnyi lehetőség pontja azonban nem zárta be végleg a kapuit: július 3-án, kedden a velencei EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) Fesztiválra költözik.

1595938246
Még csak néhány órája ért véget az utolsó koncert, amikor július első napjának reggelén lebontottuk a Seregnyi lehetőség pontját, és a többfunkciós médiakamion is kigördült a soproni Lővér kemping kapuján.

A bontásban dolgozó munkatársaknak jóval kevesebb „tankos kártyát", ajándéktárgyat és szórólapot kellett bepakolniuk a kamionba, mint amennyivel érkeztek, a közel hétszáz darab kitöltött totóval azonban még sok dolgunk lesz.

A telitalálatot elérők ugyanis sorsoláson vesznek részt, amelynek három szerencsés győztese egy napját valamelyik katonai alakulat bázisán töltheti.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a VOLT-on az érdeklődés már kedden, a fesztivál első napján is jelentős volt. A délután kétórai kapunyitást követően a már reggel óta a bejárat előtt táborozó fesztiválozók nemcsak a szabad sátorhelyeket és sörpultokat, de a civil falut és a Magyar Honvédség sátrát is megrohamozták.

A látogatókat ekkor leginkább csak a repülőgép-szimulátorral való repülés és a lézeres puskával való célba lövés lehetősége vonzotta.

1595938246
Az első tematikus napunk a szerda volt, amikor az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred  katonáit láttuk vendégül a sátornál. Az alakulat katonái magukkal hozták egy Mistral légvédelmi rakéta indítóállványát is, ami igen komoly érdeklődésre tartott számot. A délutáni beszélgetés vendége pedig Könczöl Ferenc alezredes, a győriek megbízott parancsnoka volt, aki bepillantást engedett az érdeklődőknek az alakulat munkájába.

Csütörtökön az MH Civil–Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ mutatkozott be a VOLT-on. A CIMIC jóvoltából a fesztiválozók felpróbálhattak néhány jellemző köznapi vagy ünnepi afgán viseletet is, aminek köszönhetően a nap egyik legnépszerűbb programja az „Öltözz afgánnak!"  lett.

Pénteken az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái látogattak el a fesztiválra. A civil faluban sokan meglepődtek a tűzszerészrobot láttán, de rögtön összebarátkoztak a masinával, amikor kezelői felajánlották, hogy szívesen megitatják a résztvevőket a robottal.

A nap végén dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is a helyszínre látogatott, aki egy rövid beszélgetés erejéig a fesztiválozók rendelkezésére állt, és örömmel beszélt saját katonai pályájáról, valamint a Magyar Honvédség helyzetéről.

1595938247
A szombati az Önkéntes Tartalékos Rendszer napja volt. A számos érdeklődő a már-már elviselhetetlen hőség dacára is bizonyítani akarta fizikai alkalmasságát, aminek több száz szabályosan és több ezer szabálytalanul elvégzett fekvőtámasz, illetve felülés lett az eredménye. Késő délután azonban a fesztivállakók már inkább az utolsó esti bulira gyúrtak, így a Seregnyi lehetőség pontja elbúcsúzott a fesztiváltól.

Július 3-án, kedden azonban újabb standépítés következik, ezúttal már Velencén, az EFOTT-on, ahol a Magyar Honvédség – a VOLT-hoz hasonlóan – állandó attrakciókkal és még színesebb tematikus napokkal, valamint természetesen a nagy sikerű totóval várja az érdeklődőket.

Essen most szó röviden a programról. Július 4-én, szerdán rendezzük meg az Amerikai kapcsolatok napját a 75 éves MH Pápa Bázisrepülőtérrel, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljjal és egy HMMWV katonai terepjáróval. Csütörtökön ismét a tűzszerészekkel találkozhatnak a fesztiválozók, akik újra magukkal hozzák a robotjukat is. Pénteken lesz a Missziós nap, amelyen bemutatkozik a szolnoki MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj. Szombaton pedig újra Önkéntes tartalékos nap, amelynek során az MH Honvédkórház Alkalmasságvizsgáló Intézet testnevelő tisztjével, fizikai alkalmassági felmérővel és a fegyverdobáló különleges díszelgőkkel
is találkozhatnak az érdeklődők!

Szeretettel várunk minden fesztiválozót!