Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédséget érintő legnagyobb horderejű ügy

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. március 16. 13:14

Vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt a Honvédelmi Minisztériumnál tavaly feltárt bűncselekmény ügyében. A vádhatóság szerint a vádlottak bűnszervezetben követték el tettüket – számoltak be katonai ügyészek szerdai sajtótájékoztatójukon.

Balogh Zoltán, az ügyészség szóvivője a honvédséget érintő legnagyobb horderejű ügynek nevezte az eljárást. Hegedűs Antal, az ügyészség vezetője azt hangsúlyozta, hogy a vesztegetés az egyik legnehezebben bizonyítható bűncselekmény, de a nehézségek ellenére komoly eredményt értek el az ügy feltárásával.

A nyomozást vezető ügyész, Waltner Roland azt mondta: a tavaly januárban indult eljárásban eleinte még nem tudták, hogy a bűnszervezet ilyen széles körű, hiszen tizenhat vádlottja van. Mihalik Balázs százados ismertette: az ügy a Honvédelmi Minisztérium négy szervezeti egységét, négy gazdasági társaságot, illetve a velük szerződésben álló, részükre szolgáltatást nyújtó húsz céget érintett.