Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A küldetés nem ért véget!

Szöveg: Szűcs László |  2011. június 29. 13:41

Küldöttgyűlést tartott június 29-én, szerdán a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) a Honvéd Kulturális Központ színháztermében. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke.

A Himnusz közös eléneklése, majd dr. Kiss Tamás levezető elnök megnyitója és a napirend elfogadása után dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke köszöntötte a küldöttgyűlés résztvevőit. Mint fogalmazott: huszadik századi történelmünket kényszerpályán voltunk kénytelenek bejárni. Két életidegen ideológiáktól vezérelt világbirodalom diktatúrájának malomkövei őröltek bennünket, tönkretéve mindennapjainkat és álmainkat.

1595920923
„Olyan idők voltak ezek, amikor ki kellett állni és küzdeni kellett közös értékeinkért, közös kincseinkért. Küzdeni kellett a szabadságért és az igazságért, a jó és a törvény uralmáért. A hitért, és legfőképpen azért a közösségért, amit nemzetnek nevezünk" – mondta Szarka Gábor.

„Önök azok között voltak, akik kiálltak és küzdöttek. Önök voltak azok, akik hányattatott életükkel megfizették a szabadság árát, a miénket is. Önök azok, akiktől megörököltük a szabadságot. Szavakkal ki nem mondható hálával és köszönettel tartozik ezért minden nemzedék" – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke, hozzátéve: köszönetet kell mondani azért, hogy az elmúlt két évtizedben mindenhol magasra emelték a magyar szabadság ügyének zászlaját. Nem hagyták feledésbe merülni a bajtársak emlékét.

Szarka Gábor beszédében kiemelte azt is, hogy a POFOSZ küldetése nem ért véget és nem is fog soha! Újra és újra el kell mondaniuk mindazt, ami velük és társaikkal történt. Újra és újra fel kell mutatniuk azokat az értékeket, amelyek jegyében szembeszálltak a zsarnoksággal.

A közgyűlés Mádl Jenő, a szövetség elnöke éves beszámolójával, a közhasznúsági jelentés ismertetésével, valamint a 2011. évi költségvetés előterjesztésével folytatódott. A küldöttek a továbbiakban meghallgatták a tagozatok és a bizottságok beszámolóját, módosítottak a szövetség alapszabályán, és az elkövetkező négy évre megválasztották a tisztségviselőket.

 
1595920923
 
1595920924
 
1595920924
 
1595920925

 
 Fotó: A szerző felvételei