Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Afganisztánban a honvédelmi miniszter

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. június 16. 11:33

Szerdán Afganisztánba érkezett Dr. Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere. A tárcavezető korábbi ígéretéhez híven, a feladatok végrehajtásának helyszínein tájékozódik a misszióban szolgáló magyar katonák élet- és munkakörülményeiről, a magyar katonák ellátásáról és biztonságáról.

A honvédelmi miniszter delegáció élén utazott a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) Pol-e Khomriban lévő táborába, ahol a szerdai napon az alakulat parancsnoka tájékoztatta Dr. Hende Csabát a magyar katonák tevékenységéről, időszerű feladatairól.

A tárcavezető szintén a szerdai napon találkozott Baghlan tartomány kormányzójával, Monji Abdul Majiddal, majd ezt követően a magyar táborral ismerkedett.

A nap végi állománygyűlésen az újjáépítési csoport tagjainak lehetőségük nyílt közvetlen beszélgetésben beszámolni eddigi tapasztalataikról.

Mint ismeretes, Magyarország 2003 óta vesz részt a NATO afganisztáni missziójában. A Magyar Honvédségnek jelenleg több mint 360 katonája teljesít szolgálatot az ISAF műveletekben. A katonák tevékenységéről bővebben afganisztáni missziós rovatunkban olvashat.