Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átadták az ideiglenes légibázist Szolnokon

Szöveg: Trautmann Balázs |  2008. szeptember 16. 12:26

Szeptember 16-án délután átadták a hetedik magyarországi légimentő állomást. Az ideiglenes szolnoki állomás a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázisán működik, s kedd reggel 6 óra óta készültséget is adott.

Az ünnepélyes átadáson megjelent Szekeres Imre honvédelmi miniszter, dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter és Dr. Túri Péter, a Légimentő Kht. ügyvezető igazgatója is.
A szolnoki állomással a Dél-Alföld lefedését oldották meg, míg a szentesi, végleges légimentő állomást át nem adják – várhatóan 2008. december végéig.

Mint Szekeres Imre kiemelte, a keddi átadás egy újabb mérföldkő a légimentés fejlesztésében, hiszen a szolnoki légibázis beindításával az eddig lefedetlen dél-alföldi régió jelentős része is a kívánt időtartamon belül elérhető, megoldva ezzel egy évek óta húzódó problémát.

Dr. Túri Péter emellett elmondta, hogy bár a pápai ideiglenes mentőhelikopter-bázis bezárt, de szeretnének oda visszamenni. Ehhez jogerős építési engedély és földterületi szerződés is a rendelkezésükre áll.

 

1595880032