Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Biztonságos lakókonténer blokk a katonáinknak

Szöveg: kormany.hu |  2011. július 18. 18:43

A magyar katonák biztonságosabb élet- és munkakörülményeit szolgálja az a páncélozott lakókonténer blokk, amelynek átadását július 14-én tartották Afganisztánban.

1595921797
A magyar katonák eddig a német féltől bérelt szálláskonténerekben, valamint német BW-típusú sátrakban laktak. Mostantól magyar beszerzésű, SAEBU- típusú lakókonténerrel rendelkeznek. Az újonnan épített harminckét konténerből álló blokkot Balassa István mérnök ezredes, a MH Nemzeti Támogató Elem-3 parancsnoka – a Honvédelmi Minisztérium Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal (HM FHH) megbízásából – vette át és adta használatba az MH NTE kontingensnek. Az átadás-átvételen részt vettek a kivitelező német cég képviselője, valamint a Mazar-e-Sharifban szolgáló egyéni beosztású katonák.

A magyar katonák előtt Balassa ezredes röviden ismertette a kivitelezés előzményeit. A honvédelmi miniszter – 2010 karácsonyi látogatása után – intézkedett a magyar katonák biztonságosabb élet- és munkakörülményeinek megteremtése érdekében. A HM FHH és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság közös tevékenységeként megkezdődtek a szervezési, kivitelezési feladatok.

A felavatott páncélozott lakókonténer blokk a többi nemzethez hasonló feltételeket biztosít a katonáink számára. Az átadás-átvétellel párhuzamosan megkezdődtek a munkakonténer blokk alapozási munkái.

(Szöveg és fotó: MH NTE szóvivő)