Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Budapesten tárgyalnak a védelempolitikai igazgatók

Szöveg: kormany.hu |  2011. január 27. 13:41

Első kiemelt elnökségi rendezvényét, a védelempolitikai igazgatók informális ülését a Honvédelmi Minisztérium 2011. január 27–28-án rendezi meg Budapesten, a Stefánia Palotában. Az EU-tagállamok védelempolitikai igazgatóinak találkozója minden év egyik legnagyobb védelempolitikai eseménye. Az ülés a védelmi miniszterek 2011. február 24–25-i informális találkozóját készíti elő.

A közös kül- és biztonságpolitika aktuális témái közül a védelempolitikai igazgatók munkavacsorájukon megvitatják a folyamatban lévő uniós katonai műveletek kérdéseit. A pénteki munkaülésen az EU katonai képességeinek fejlesztésével, valamint az Európai Unió és a stratégiai partnerek közötti kapcsolatokkal foglalkoznak.

Az eseményen részt vesz Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, védelempolitikai igazgató, illetve Maciej Popowski, az Európai Külügyi Szolgálat főtitkár-helyettese.

A találkozón az európai intézmények részéről az Európai Védelmi Ügynökség új főigazgatója, Claude-France Arnould, valamint Ton Van Osch tábornok, az EU Katonai Törzs főigazgatója lesz jelen. A találkozó vendége Hüseyin Diriöz, a NATO védelempolitikáért és tervezésért felelős helyettes főtitkára.

(Honvédelmi Minisztérium, Sajtóiroda)