Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hagyományteremtő szándékkal

Szöveg: Szita Róbert |  2011. február 3. 12:01

Az idén tíz esztendős Hercules Fiai Honvéd Sportegyesület január 29-én első alkalommal rendezte meg hagyományteremtő társasági tenisztornáját. Ismeretes, hogy a honvédség tömegsportja önmagát fenntartani csak támogatók segítségével tudja. Ezért az elmúlt hétvégére szervezett 1. NATO társasági fedett pályás teniszverseny lebonyolítása is csak a támogatók – közöttük is kiemelten a Honvédszakszervezet (Hosz) – közreműködésével volt végrehajtható.

1595913636
A rendkívül izgalmas versenyt a dr. Suri Csilla orvos ezredes (ÁEK, Honvéd Kórház) – Nagyiványi Tamás páros nyerte, így a Hosz elnöke által átadott, legeredményesebb női versenyzőnek járó különdíjat is a főorvos asszony vehette át. Nem túlzás azt mondani, hogy Suri Csilla mindent vitt…

A körmérkőzéses rendszerben, egy csoportban maximum 4 pár részvételével, majd fő- és vigaszágon, kieséses formában lebonyolított sporteseményen a NATO beszállítói címmel rendelkező cégek, vállalkozások vezetői, tulajdonosai, a Magyar Honvédség, a Honvédelmi Minisztérium, illetve a HM háttérintézmények vezetői, valamint a szervező egyesület támogatói vettek részt.

A honvédelmi miniszter fővédnöksége alatt lebonyolított versenyt Máté Imre alezredes, a Hercules Fiai Honvéd Sportegyesület elnöke és dr. Svéd László nyugállományú orvos altábornagy, a Honvédkórház főigazgató-helyettese nyitotta meg. A mintegy félszáz versenyző nagyon küzdelmes gémeket és játszmákat vívott, egyes labdamenetek már-már a külföldi profik által bemutatott bravúrokat idézték.

A páros teniszverseny végeredménye:

1. Dr. Suri Csilla – Nagyiványi Tamás


2. Király Béla – Pakányi Pál

A fődíj mellett – amely egy kétszemélyes wellness hétvége volt – a legjobb honvédségi és a legjobb női versenyzőnek járó különdíjat is Dr. Suri Csilla vehette át. A Honvédszakszervezet különdíját Czövek János elnök adta át a kitűnő sportolónak.

A támogatók egybehangzó szándéka szerint: folytatás 2012-ben, a II. NATO Beszállítói Társasági Teniszversenyen!

1595913636

 Fotók: Kiséri-Nagy Ferenc