Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazánkba látogatott az Osztrák Fegyveres Erők vezérkari főnöke

Szöveg: kormany.hu |  2012. június 5. 16:06

A Honvéd Vezérkar főnök meghívására június 4-én hivatalos látogatásra hazánkba érkezett Edmund Entacher vezérezredes, az Osztrák Fegyveres Erők vezérkari főnöke.

1595936754
A Honvédelmi Minisztérium Lehel úti objektumában katonai tiszteletadással fogadták a magas rangú vendéget, aki ezután a Hősök terén található hősi emlékműnél helyezett el koszorút.

A vendéget udvariassági látogatáson fogadta Hende Csaba honvédelmi miniszter.

A látogatást követően dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnökkel történt plenáris tárgyaláson a felek megvitatták a haderőket érintő gazdasági válság okozta kihívásokat, a regionális és a két ország közötti együttműködés lehetőségeit. A megbeszélésen hangsúlyt kapott a Nyugat-Balkánon folyó műveletek helyzete és jövője, amelynek kapcsán véleményt cseréltek a NATO Védelmi Képesség Csomagjáról, a V4 és Magyarország Nyugat-Balkánt érintő védelempolitikai elképzeléseiről, valamint hazánk műveleti szerepvállalásáról.

A hivatalos látogatás június 6-án a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképző Bázison folytatódik, ahol Edmund Entacher vezérezredes lövészeten, fegyverzeti- és technikai bemutatón ismerkedik meg a kiképző bázis munkájával.

1595936755

 (Honvéd Vezérkar)

Fotó: Honvéd Vezérkar és Krasznai-Nehrebeczky Mária