Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges foglalkozás a múzeumban

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. június 5. 15:33

Speciális fegyvertörténeti és fegyverismereti foglalkozáson vettek rész a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Központ és Általános Iskola diákjai a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumban június 5-én. A fiatalokat a múzeum szakemberei ismertették meg a középkori és modern fegyverekkel.

A diákok a Ludovika Program keretében nyertek betekintést a Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) kiállításaiba a speciális fegyvertörténeti bemutató órán.

1595936753
Köröminé Tóth Mária megbízott igazgató a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta, a gyógypedagógiai módszertani központként és általános iskolaként egyaránt működő tanintézménybe sajátos nevelési igényű, tanulásban akadályozott józsefvárosi gyerekek járnak: közülük mintegy ötvenen jelentek meg a múzeumban kedden délután. A diákok között van elsős éppúgy, mint nyolcadikos. Az igazgató hangsúlyozta, azért örültek nagyon a lehetőségnek, mert a gyerekek a foglalkozáson, múzeumlátogatáson konkrét tapasztalatokat szereztek azokban a témákban, amelyekről azelőtt csak a történelemórákon hallottak.

Jakusch Gabriella, az intézmény múzeumpedagógiai osztályának vezetője érdeklődésünkre kiemelte: a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum mindig is különös hangsúlyt fektetett a hátrányos helyzetű látogatókra, ezért is várták nagy örömmel a diákokat.

A foglalkozáson a gyermekek nemcsak az elmúlt századokból fennmaradt kardokkal, pisztolyokkal, puskákkal ismerkedtek meg, hanem néhány olyan modernebb eszközről is tájékoztatást kaptak, amelyeket a Magyar Honvédség használ.

1595936754

 Fotók: Galovtsik Gábor