Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelem napja Győrött

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. május 21. 15:08

Ünnepi sorakozóval emlékezett a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Budavár 1849. május 21-ei visszafoglalásának 160. évfordulójára, a Magyar Honvédelem Napjára.

Május 20-án a laktanya alakulóterén sorakozón emlékeztek meg a győri rakétások a honvédelem napjáról. A rendezvényen többek között részt vett dr. Szakács Imre a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökét, országgyűlési képviselőt, a megyei védelmi bizottság elnökét, valamint Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.

Bozsóki Attila alezredes, az alakulat parancsnokhelyettes ismertette a honvédelmi miniszter és a HM Honvéd Vezérkar főnökének honvédelem napja alkalmából írt köszöntőjét. Majd Varga László mérnök dandártábornok. az alakulat prancsnoka ünnepi beszédében megemlékezett Buda várának 160 évvel ezelőtti visszafoglalásáról, kiemelve, hogy „A Honvédség minden tagja és különösképpen pedig az ezred minden katonája és közalkalmazottja – akár csak a múltban – a jelenben is megérdemel minden tiszteletet. Legyen bár hivatásos vagy szerződéssel szolgáló, szolgáljon bárhol az országban, vagy nemzetközi küldetésben – mint ahogy tette és teszi ezt most is elismerésre méltó módon nem kevés bajtársunk – legjobb tudása szerint, nem ritkán mostoha körülmények között".

A győri ünnepi állománygyűlés ezt követően elismerések és jutalmak átadásával folytatódott.