Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Humanitárius segítség a szíriai menekülteknek

Szöveg: kormany.hu |  2012. május 30. 18:16

A kormány döntése alapján a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humanitárius segélyszállítmányt juttat Törökországba a szíriai menekültek helyzetének segítése érdekében.

Törökország nemzetközi szervezeteken keresztül tett közzé segélyfelhívást a kialakult szíriai menekülthelyzet kapcsán. Jelzésük szerint elsősorban olyan eszközökre és felszerelésekre van szükségük, amelyeket a menekülttáborokban tartózkodók elhelyezése során tudnak felhasználni.

A humanitárius segélyszállítmány a Honvédelmi Minisztérium készletéből származó anyagokat, ötezer takarót és több mint hétszáz lepedőt tartalmaz, amelyek összértéke meghaladja a 7,5 millió forintot. A segélycsomag szállítását a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezte meg.

A felajánlott eszközöket szállító kamion május 30-án indult útnak Magyarországról Törökországba, ahova várhatóan június 5-én, legkésőbb 6-án érkezik meg. Az adomány átadásakor Magyarország kormányát a törökországi magyar katonai attasé képviseli.