Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi üzenet

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. december 19. 7:21

Katonáknak szól dr. Hende Csaba üzenete a közelgő ünnep alkalmából. „Összeköt bennünket a hivatás” – írja a honvédelmi miniszter, a honvédeknek szóló, karácsonyi üzenetében Afganisztánból.

 


Honvédek!

Lassan elérkezik a karácsony és mindannyiunknak felfénylenek az ünnep titkai.

„Karácsony várakozó csendje, öröme, kedves szokása az igazat hozza vissza és mutatja föl. Az örök szépséget, ami csak gyermekségünk világában található meg. Újra és újra oda kell visszamennünk, abban a fényben merítkeznünk, szeretnünk és adakoznunk. Csak a szeretetben születhet újjá az életünk, az őrlő napok és órák helyébe lépő végtelen türelemben." – figyelmeztet bennünket Fenyvesi Félix Lajos.

Legyetek bárhol ezekben a meghitt napokban – szolgálatban, távol a hazától egy őrtoronyban, vagy otthon, családi körben – kívánom Nektek, hogy legyen szép ünnepetek. Mindenkinek olyan, amilyen hite szerint a legszebb, vágyainak leginkább megfelel.

Honvédek!

A Magyar Honvédség közösségét a szolgálat fűzi egybe. Összetartozunk, mert összeköt minket a hivatás, amelynek odaadjuk magunkat. Összeköt a haza szolgálata: az a munka, amelyet napról napra, hétről hétre, évről évre minden percben el kell végeznünk az ország és a nemzet védelmében.

Emlékeztessen Titeket ez az ünnep arra, hogy a szolgálatunk legvégső értelme a szeretet. Mindannak védelme, amit szeretünk! Otthonunké és családunké, bajtársainké, a hazáé és a nemzeté.

Honvédek!

Ebben az évben is bizonyítottátok, hogy ez a szeretet nem elsősorban érzelmeket vár tőlünk, hanem bátor, tisztességes és derekas tetteket. Ebben az esztendőben is megtettétek a kötelességeteket. Szolgáltátok a hazátokat minden poszton, amelyre csak szólított. Ott voltatok a missziókban Afganisztántól Boszniáig, Koszovótól a Sínai-félszigetig, s még sok helyen. Helytálltatok az ország polgárait veszélyeztető katasztrófák, az árvíz és a vörösiszap pusztításának idején: mentettetek emberéletet és sok nemzedék erőfeszítésével létrejött vagyont. Helytálltatok a gyakorlótereken és békebeosztásotokban is.

Honvédek!

Jövőre fogjunk bele új lelkesedéssel az új feladatokba! Jövőre új lehetőségek, új utak várnak ránk. Jövőre is lesz munkánk bőven: folytatódik a honvédelem egész rendszerének megújítása. Jövőre is készen fogunk állni az év mindennapján mindenre, amivel a sors próbára tesz minket.

Isten adjon áldott, békés és boldog ünnepet mindannyiunknak!

Tisztelettel és szeretettel köszönt Benneteket:

Dr. Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Kabul, 2010 karácsonyán