Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közgyűléssel zárta az évet a HRSE

Szöveg: Juhász László százados |  2009. december 15. 9:22

December 11-én a délutáni órákban tartotta a Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) a 2009. évi évadzáró Közgyűlését Szentesen, a Damjanich laktanyában. A HRSE hivatalosan 2006. június 15-én alakult meg az akkori MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár támogatásával, a sportot kedvelő, az egészséges mozgás iránt elkötelezett tagság részvételével.

A katonai szervezetek átszervezését követően, 2007. március 01. óta, a sportegyesület a tevékenységét a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj bázisán folytatja tovább.
Bartók Gábor alezredes, a sportegyesület alelnöke megnyitójában köszöntötte Varga István mk. alezredest, a műszaki zászlóalj parancsnokhelyettesét, Takács László urat, a Szentes város Önkormányzata Diák Sportbizottság elnökét, a meghívott vendégeket, valamint a közel 40 fős megjelent egyesületi tagságot.

A megnyitó beszéd után Lőrincz Gábor az egyesület elnöke tartotta meg az elmúlt év értékelő beszámolóját. Az értékelésében a kezdetektől napjainkig elevenítette fel a szakosztályok helyzetét, fejlődését. Kiemelte, hogy olyan szakosztályaik vannak, melyek most már jelentős múltra, sikerekre tekintenek vissza. Ezek a labdarugás, a terep íjászat és az airsoft, valamint belépett egy új, a horgász szakosztály, mely nagy létszámmal, és jelentős eredményekkel próbálta igazolni, hogy igen is komoly jövő elé néz.
Beszélt a Műszaki Zászlóalj és a HRSE kapcsolatáról. Fontos feladat volt számukra a katonaversenyzők felkészítése a Magyar Honvédség szintű versenyekre a mezei futás, a katonai háromtusa, a lőbajnokság és a járőrbajnokság sportágakban. Ezeken kívül segítséget nyújtottak a zászlóalj állományának a fizikai felkészítésekben, valamint az alakulat kimagasló rendezvényének, a Műszakiak Napjának rendezésében, ahol mint kis szeletként, a HRSE versenyeket vezetett le, és bemutatókat tartott, elsősorban a gyerekek hatalmas örömére.

1595894715
 

Kiemelten beszélt a sportegyesület nyitásáról a civil szféra felé. Nagyon fontos a laktanyában dolgozók és családtagjaik bevonása az egyesület szakosztályaiba. Szeretnénk egy olyan lehetőséget kínálni a családtagoknak, fiúknak, lányoknak, amivel az egyesület utánpótlását tudnánk biztosítani – mondta Lőrincz Gábor. Fontos cél a városban működő kis létszámú sportcsoportok, megyei szintű versenyzők bevonása a HRSE-be, és jelentős eredmény Szegvár nagyközség felkérése helyi versenyek rendezéséhez.
2009. év gazdasági helyzetének értékelésekor részletesen beszámolt az elmúlt év bevételeinek és kiadásainak számszaki alakulásáról. A lehetőségek alapján megpróbált az egyesület minden irányba benyújtani különböző pályázatokat, melyek sikeres elnyerése jelentős támogatást, és segítséget nyújtott a HRSE számára.

A jövő évi fő célkitűzései között szintén szerepel pályázat útján szerzett lehetőségek kihasználása. Ehhez pályáznunk kell a Honvédelmi Minisztérium, Szentes város Önkormányzata felé, alapítványi pályázatok, valamint a HOSOSZ irányába – fogalmazta meg Lőrincz úr.
Ezt követően Lőrinc Gábor elnök a HOSOSZ év értékelése alapján, az éves munkája elismeréséül jutalmat adott át Vakhal Györgynek, majd Varga István mk. alezredesnek, a múlt év közben leköszönt volt elnöknek köszönte meg munkáját.

1595894715
 

A HRSE érdekében végzett kiemelkedő munkája alapján elismerésben részesült Körmendi József, Keller János, Varga Árpád, Schveiczer Balázs, Takács László, Törköly Jánosné, Körmendi Józsefné.
A beszámoló előadás és jutalmazás után, a közgyűlés a Honvéd Rákóczi Sportegyesület elnökének éves értékelő jelentését nyílt szavazással, egyhangúan elfogadta.

Takács László a városi diák sport elnökekeként, valamint a megyei szabadidő sport bizottság képviseletében elmondta egy tartalmas, sikerekben gazdag évet zárt a Honvéd Rákóczi Sportegyesület. Köszönetét fejezte ki a diáksport nevében a segítségért, melyet a HRSE, valamint a zászlóalj parancsnokság nyújtott számukra. A sikeres együttműködés jól látszott a közös rendezvényeken, a versenyeken és visszatükröződött a diákok nevelése kapcsán.A közgyűlés zárásaként Lőrincz úr megköszönte a megjelenteknek a részvételt, a tagok és a támogatóknak az éves munkáját, majd egy közös kellemes kikapcsolódást ígérő vacsorára invitálta a Közgyűlés résztvevőit.

1595894715