Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezárták a Nyugati környékét

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. február 18. 12:05

A robbanóeszközök hatástalanításának idejére részlegesen korlátozzák a vasúti forgalmat a Nyugati pályaudvarnál – közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese. De a villamosok és autók sem közlekedhetnek egy ideig.

A talált kilenc II. világháborús robbanóeszköz miatt 300 méter sugarú körben kell kiüríteni a helyszínt, amelybe beletartozik a Nyugati pályaudvar, illetve a Teréz körút egy része is – mondta Harnócz Gyula.

Kitért arra, hogy a helyszínt jelenleg a rendőrség biztosítja. A gránátok egy részét nem lehet szállítani, ezért azokat a helyszínen hatástalanítják.

Freud András, a BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a 4-es és a 6-os villamosok a Móricz Zsigmond körtér és a Fehérvári út irányából csak az Oktogonig közlekednek, a Moszkva tér és az Oktogon között villamospótló autóbuszok mindkét irányban terelt úton szállítják az utasokat.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája közölte: a hatástalanítás idejére az autóközlekedést is le kell állítani a Podmaniczky utca és a Nyugati tér között. Arra kérik a gyalogosokat és az autósokat, hogy kerüljék el az érintett területet, válasszanak más útvonalat. A kitelepítés idejére, akiknek szükséges, a Fővárosi Polgári Védelem a VI. kerületi, Lovag utcai általános iskolában biztosít férőhelyet.