Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar kitüntetést kapott öt horvát katona

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. december 13. 17:53

Magyar katonai kitüntetést vett át a horvát hadsereg öt tagja az afganisztáni békefenntartó misszióban végzett munkája elismeréseként december 13-án, csütörtökön Zágrábban.

A Békefenntartásért szolgálati jelet az Afganisztánban szolgáló Magyar Honvédség (MH) Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) 12. váltásával együttműködő horvát hadsereg tagjainak Hende Csaba honvédelmi miniszter nevében Iván Gábor nagykövet és Hajas László alezredes, véderőattasé adták át.

„Horvátországnak és Magyarországnak közös a célja: továbbra is hozzájárulni a világ válsággócainak stabilizálásához, és mélyíteni, építeni a kitűnő kétoldalú kapcsolatokat" − emelte ki Visnja Tafra horvát védelmi miniszterhelyettes az ünnepségen.

„Afganisztán jelenleg a szövetség legnagyobb prioritása, nagy kihívás a NATO előtt, ahol a cél az, hogy egy működőképes ország jöjjön létre; az ISAF szerepe jelentősen megnőtt ebben a munkában, amit nagyon jól oldottak meg a két nemzet katonái" − mondta Iván Gábor a horvát katonák magyar kontingenssel való együttműködését méltatva.

Fotó: illusztráció