Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megbeszélés a védelmi miniszterrel

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. június 19. 10:07

Hivatalos látogatása során dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter tárgyalt Abdul Rahim Vardak afgán védelmi miniszterrel, akitől támogatást kért a Pol-e Khumriban lévő tábor körüli földek kisajátításában. Mindez azért szükséges, hogy tovább növelhessük a katonák biztonságát, e mellett pedig növelhetnénk a magyar bázist.

Afganisztáni hivatalos látogatása során dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter tárgyalt Abdul Rahim Vardak afgán védelmi miniszterrel, akitől támogatást kért a Pol-e Khumriban lévő tábor körüli földek kisajátításában. Mindez azért szükséges, hogy tovább növelhessük a katonák biztonságát, e mellett pedig növelhetnénk a magyar bázist.

A honvédelmi miniszter úgy véli, hogy hamarosan jelentős hadműveletek kezdődnek Afganisztánban, amelyek eredményétől azt várja a nemzetközi közösség, hogy a törvényes afgán kormány, illetve az irányítása alatt álló hadsereg és rendőri erők garantálják a biztonságot. Remélik, hogy hamarosan eljön az a pillanat, amikor a NATO átadhatja a felelősséget maguknak az afgánoknak – tette hozzá.

Ezért szükséges, hogy szövetségeseinkkel együtt erősítsük erőinket, és növeljük az erőfeszítéseinket.

Magyarország a csapaterősítés részeként még több kiképzőt küld majd az országba és ősztől újra átveszi a kabuli nemzetközi repülőtér vezetését.

További cikkek a honvédelmi miniszter afganisztáni útjáról:
Közszolgálati egyetem alapítását tervezik
OMLT: tanácsadás az önálló Afganisztán megteremtéséért
A biztonság a legfontosabb
Afganisztánban a honvédelmi miniszter