Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Munka és becsület

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. június 8. 13:22

Május 21., a magyar honvédelem napja alkalmából a Stefánia-palotában rendezték meg – tizennyolcadikán, szerdán délelőtt – a Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségét, amelyen többek között Az év katonája honvédelmi miniszteri kitüntető cím átadására is sor került.

1595919942
Az eseményen megjelentek a tárca és a Magyar Honvédség vezetői is. Schmitt Pál köztársasági elnök, Magyar Honvédség főparancsnoka, levélben küldte el üdvözlő szavait az ünneplőknek.

„A honvédelemben dolgozókat tisztelet, elismerés, megbecsülés és hála illeti. A honvédelem napján őszintén bízom benne, hogy a gondok leküzdésére esküdött katonáink, nemcsak feljebbvalóik utasításait, de hivatásuk erkölcsi parancsait is végrehajtva, az önzetlenség és elszántság lelkületét adják Magyarországnak" – zárta sorait Schmitt Pál.

Hende Csaba honvédelmi miniszter szavait a szomorú aktualitás is alakította: „Nem mi döntjük el, mire méltóak a tetteink, de egy dolog biztos: keményen és kitartóan dolgoztunk. A Magyar Honvédség az elmúlt egy évben minden éles helyzetben kiválóan megállta a helyét. Önök megmutatták, hogy e nemzeti intézmény – minden rosszindulatú híreszteléssel szemben – él, és minden helyzetben számítani lehet rá" – emelte ki példaként a tárcavezető az árvízi mentési munkálatokat és a kolontári vörösiszap-katasztrófát.

„Feladatainkat a missziókban is mindenhol elvégeztük, katonáink munkáját mindenhol megbecsüléssel emlegetik" – jelentette ki a miniszter. „Négy katonát elveszítettünk Afganisztánban az elmúlt egy év során, mostantól rájuk is emlékezünk a hősök emlékünnepén."

(További részletek a Magyar Honvéd magazin június 10-én megjelenő számában!)