Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagy érdeklődés a „friss hús” iránt

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. január 11. 11:43

Ezt is megértük… idén már honvédségi utazási irodával, a HM Stefánia Toursszal is elutazhatunk a minden évben látványos Velencei Karneválra. Az utazási iroda aktuális kínálatából szemezgetve igazi unikumnak számít a háromnapos kalotaszegi disznótoros túra disznóvágással, forralt bor-kóstolással és Sebesvár romjainak megtekintésével.

Akik így télvíz idején nem szívesen mozdulnak ki otthonaikból, azok pedig szerezzenek be görög útikönyveket, mert a tavasz vége felé, tíznapos túra keretében fedezhetik fel Észak-Görögország mesés történelmi tájait.

A Magyar Honvédségben zajló reformok, átalakítások tükrében világossá vált, hogy a honvédségi háttérintézményeknek szolgáltatásokat kell nyújtaniuk a civil szférának is, ha hosszabb távon életképesek kívánnak maradni. Ezért, valamint kínálatbővítési szempontokból alakult meg HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht.- n belül a HM Stefánia Tours.

Az új utazási iroda fő célja kedvezményes kül-és belföldi utazások szervezése a honvédségi dolgozók és családtagjaik számára, de a „civil szféra" legszélesebb igényeit is igyekszik kielégíteni.

Szerencsére a még mindig „friss húsnak" számító utazási iroda a

jánlatai iránt nagy az érdeklődés – „kopogja le" Czakó Ágnes utazási irodavezető, akivel aktualitásokról és az eddigi tapasztalatokról beszélgettünk. Érdemes rögvest kiemelni: a honvédségi alkalmazottak általában 5-10 százalékkal olcsóbban vehetik igénybe szolgáltatásainkat, még akkor is, ha a felmerülő igényeket az iroda nem tudja saját kínálatból kielégíteni.

– Ilyenkor egy másik utazási irodától vesszük át az ajánlatokat, és a jutalékunk terhére adunk kedvezményt az igényjogosultaknak, de vendégeink még így is a piaci árnál olcsóbban utazhatnak – fogalmaz Czakó Ágnes.
Bécs, Prága, Párizs, Csíksomlyó, Olaszország, Horvátország, Görögország – ezek a legnépszerűbb külföldi városok és országok, ahová szinte minden évszakban szerveznek utakat. Minden úgynevezett városlátogató útra felkészült idegenvezetőt biztosítanak, hiszen ez az egyik fő letéteményese az utak sikerének. Az iroda menetjegy értékesítéssel is foglalkozik, továbbá természetesen betegség-; baleset-; és poggyászbiztosítás is köthető az irodában.

– Már a legelső néhány hónap alatt kialakult a törzsutas réteg. Tavaly nyáron is jelentkeztek szép számmal; ami egy induló utazási irodát tekintve nagyon nagy szó. Úgy látom, hogy az igényjogosultak örülnek ezeknek az új lehetőségeknek és jobban megbíznak a „saját" utazási irodában, mint egy ismeretlen iroda szolgáltatásaiban – foglalja össze a HM Stefánia Tours vezetője eddigi tapasztalatait.

A közhasznú társaság a saját szállodák és partner szállodák üdülési lehetőségeinek értékesítésével is foglalkozik. Meglátásuk szerint a honvédségi dolgozók körében igény van a változatosságra, így a már meglévő kínálatba wellness-; és gyógyszállodákat vontak be, melyekkel igen kedvező szerződéseket sikerült kötni, s így kedveményes áron tudják a szállodák szolgáltatásait biztosítani. Füzesgyarmat, Zalakaros, Gyula, Hévíz, – mind-mind kiváló lehetőség a kikapcsolódásra, regenerálódásra, akár az elő-illetve utószezoni akciók keretében is.

A HM Stefánia Tours egyéni igényekre is nyitott, bármilyen különleges kérést teljesítenek; ugyanakkor állandó akcióikkal igyekeznek új és új lehetőségekkel az igényjogosultak kedvében járni.

Útjaikról, ajánlataikról és akcióikról folyamatosan tájékoztatják jövendőbeli utasaikat a www.klubkht.hu honlapon, valamint a Honvédelmi Minisztérium és háttérintézményeiben kihelyezett szórólapjaikon.

Kép és szöveg: Kálmánfi Gábor